Inhoud

Online marktonderzoek? Wat houdt het in

Online marktonderzoek is een onderzoeksmethode die wordt gebruikt om informatie en inzichten te verzamelen over klanten, markttrends en competitie via het internet. Het is snel, gemakkelijk en efficiënt omdat het gebruik maakt van digitale technologie om informatie te verzamelen en te analyseren. De resultaten van een online marktonderzoek kunnen helpen bij het nemen van belangrijke zakelijke beslissingen en het ontwikkelen van effectieve marketing- en reclamecampagnes. In dit artikel zullen we kijken naar de waarde van online marktonderzoek en hoe het kan worden gebruikt om waardevolle inzichten te verkrijgen.

Je kunt het doel van je onderzoek bepalen door te kijken naar:

    • Verken de kansen op de markt
    • Ontdek de behoeften van je klanten
    • Vergroot je marktkennis

Hoe begin je met een online marktonderzoek?

    1. Bepaal je doelstellingen
    2. Verzamel informatie
    3. Analyseer je resultaten

Hoe verzamel je informatie?

Social media - Social media is een belangrijke bron voor het verzamelen van informatie over de doelgroep en het analyseren van de klantervaring. Het opzetten van een Facebook-pagina voor jouw bedrijf kan bijvoorbeeld helpen bij het plaatsen van relevante berichten voor je doelgroep en het creëren van interactie tussen klanten.

Enquêtes - Enquêtes zijn een effectieve manier om inzicht te krijgen in de behoeften van je klanten en te achterhalen wat ze van jouw product of dienst vinden. Door middel van een enquête kun je bovendien leren hoe je marketingcampagnes het beste op kunt zetten om meer conversies te genereren. Het sturen van enquêtes naar je klanten is daarom een belangrijke stap in het verzamelen van nuttige informatie voor je online marktonderzoek.

Interviews - Interviews zijn een waardevolle manier om meer diepgaande informatie te verkrijgen over je klanten en hun ervaringen met jouw product of dienst. Ze bieden de mogelijkheid om vragen te stellen en dieper in te gaan op antwoorden, waardoor je een beter begrip krijgt van de behoeften en wensen van je doelgroep. Door interviews te houden, kun je direct feedback krijgen van je klanten en hierop inspelen om je product of dienst te verbeteren en je marketingstrategie aan te passen.

Analyse trekken door middel van: 

  • Softare
  • Trends en ontwikkelingen 
  • Statistische technieken, zoals een lineaire regressieanalyse om te bepalen of er een verband is tussen twee variabelen en/of een multivariate analyse om te zien hoeveel verschillende factoren invloed hebben op je onderzoeksvraag (bijvoorbeeld: wat zijn de belangrijkste redenen dat mensen niet kopen?).

Waarop kan ik de resultaten toepassen:

  • Gebruik de resultaten om je product of dienst te verbeteren.
  • Pas je marketingstrategie aan.
  • Vergroot je online zichtbaarheid
     
Een ogenblik geduld...
9.6 43 beoordelingen
Route Ecommercepartner.nl is in de hele wereld bereikbaar via onze website. Bel of stuur een email als je ons wilt bereiken.